Lyngby til VM for superveteraner på Mallorca 9.-23.10.21

af Kontoret
1. november 2021

I Britannia Cup +65 bestod holdet næsten udelukkende af Lyngbyspillere: Henrik Løchte, Jørgen Strabo og Carsten Lange. Fjerdemanden var Hans Peter Michaelsen fra KB. Når man kommer i pulje med Spanien uanset aldersgruppe ved alle at muligheden for avancement er minimal. Holdet var da også chanceløs mod de senere verdensmestre. Tyrkiet blev slået ubesværet med 3-0 og så var der lagt op til finale mod Østrig om andenpladsen i puljen hvor man spiller om 5.-8. pladsen. Og den blev spændende da Jørgen Strabo sensationelt slog den tidligere nr.1 på verdensranglisten Harald Hellmonseder og udlignede før afgørende double. Henrik Løchte og Hans Peter Michaelsen kæmpede og var lige ved at tvinge kampen ud et afgørende sæt. Østrig vandt andet sæt 11-9 i tiebreak. Holdet tabte så 3-0 til Finland i kampen om 9-12 hvor Henrik og HP dog var med i begge singlerne. I kampen om 11-12 mod Israel vandt Carsten Lange andensinglen men atter måtte doublen se sig besejret.

I Jack Crawford Cup bestod +70 holdet af samme fire spillere der blev verdensmestre i sidste VM i 2019: Jørn Harder (HIK), Frans Nørby (Hjørring), Claus Pedersen (Århus 1900) og Kasper Rud (LTK). Danmark blev seedet som nr. 3 efter Spanien og Tyskland med Holland på fjerdepladsen. Seedningen holdt – DK slog relativt ubesværet Østrig og Portugal i puljespillet og var klar til semifinale mod Tyskland. Den blev tabt men Tyskerne måtte ud i en afgørende double som de desværre vandt ret let, da Claus tabte andensinglen til Bernd Martin, som han ellers har haft krammet på (og slog ugen efter i individuelle mesterskaber). Kasper overgik sig selv og vandt i to spændende sæt over Alfred Boeckl (som blev verdensmester ugen efter) – og som han har tabt til tre gange før. Tyskerne vandt VM over Spanien ved at vinde begge singler over Camina Borda og Velasco (nr. 1 og 2) på verdensranglisten. Danmark slog herefter Holland om tredjepladsen og bronzemedaljen ved at vinde begge singler. Jørn var enormt uheldig ved allerede at blive skadet i første puljekamp ved i doublen at glide på en linje. Og så måtte han nøjes med coache os andre resten af tiden. Og det er han god til.

Frans, Claus og Kasper deltog i de individuelle mesterskaber i uge to med afvekslende held og dygtighed. Frans tabte i sin første kamp knebent til en gammel mexicansk Davis Cup-spiller Luis Baraldi. Kasper slog Sveriges andensingle i første kamp og tabte så klart til den tidligere firedobbelte verdensmester Bruno Renoult hvis finurlige spil og utrolige hurtighed han overhovedet ikke den dag kunne matche. Claus nåede sensationelt semifinalen ved at slå Bernd Martin i fjerde runde og så vinde kvartfinalen 7-5 i tredje sæt over tidligere verdensmester australske Andrew Ray. Semifinalen tabte han i tre sæt til Renault efter endnu en forrygende kamp. Claus’ vanvittige bordtennisforhånd overraskede alt og alle. Boeckl slog Renault i finalen.

Men Lyngby fik endnu en medalje da Frans og Kasper nåede finalen i double hvor de tabte klart til favoritterne Ray og Velasco. Deres fjerde sølvmedalje i double. Men de bliver ved til det lykkes!

PS! Enkeltresultater kan se på ITF’s hjemmeside og fyldigere referater kommer til at ligge på DTV’s hjemmeside

Kontorets åbningstider:

Tirsdag kl. 11.00-18.00
(personlig og tlf. henvendelse)
Torsdag kl. 11.00-15.00
(kun telefonisk henvendelse)
Tlf.: 45 20 00 00 eller mobil 21 15 07 80

Mail til:

kontoret@lyngbytennis.dk besvares løbende.

Kontakt ang. træning:

Klubchef Kristian Nielsen
mob: 23 83 94 99
kristian@lyngbytennis.dk

TAK FOR STØTTEN