Lyngby var repræsenteret i VM for hold hos mænd +70, +75 og +85
Carsten Lange og Henrik Løchte udgjorde halvdelen af 70-holdet sammen med en gammel Lyngbyer Peter Holst samt Finn Strabo begge fra Helsingør. 22 lande var tilmeldt og vi kom i en meget stærk gruppe med fire hold: Frankrig, Østrig og Irland. Det gik lidt som frygtet – chanceløse mod de senere verdensmestre Frankrig, en yderst jævnbyrdig kamp mod Østrig. Henrik tabte i to helt lige sæt i andensinglen og Peter Holst måtte opgive skadet i tredje sæt i førstesinglen. Alle undtagen Peter kom på banen i de resterende kampe: først mod Irland som blev slået 3-0 uden at være i nærheden af tabte sæt. Så skulle holdet kæmpe om 15-22. pladsen og Norge blev forholdsvis let slået 3-0 mens Italienerne blev for stærke 0-2. Sidste kamp var om 17. pladsen mod Argentina og den blev tabt med 1-2 selvom Carsten vandt førstesinglen. Hvis man ikke er seedet kan lodtrækningen være lidt afgørende for hvor langt man når fra nr. 9 og nedefter. Nr. 18 med to sejre, to snævre og to klare nederlag til stærke nationer var facit.
Kasper Rud deltog på +75 holdet som havde noget at leve op til. Medaljer ved de sidste tre VM (guld i 2019). Holdet foruden Kasper var Claus Pedersen (1900), Frans Nørby (Hjørring) og Jørn Harder (HIK) Vi var da også seedet 3 efter Spanien, der altid er favorit og USA der var tilmeldt med nr. 1,2 og 4 på verdensranglisten. Kun de tre spaniere kunne matche ranglisteplaceringerne. 21 lande blev fordelt i syv puljer hvor vinderne + en lucky loser gik i kvartfinalerne. Alle syv seedede vandt deres puljer ret let. Danmark var kommet i pulje med Indien og Norge som begge blev slået 3-0. Så blev der trukket lod og vi var (måske) uheldige ved at trække Østrig. Kasper vandt planmæssigt 2. singlen mens Claus desværre blev skadet da han førte 2-0 i tredje sæt i førstesinglen og var nu ude af VM. Så blev doublen afgørende og Frans og Kasper måtte desværre se sig slået i to sæt. Men op på hesten igen og kæmpe om 5. pladsen. Irland blev slået uden problemer 3-0, men femteseedede Italien ventede. Frans tabte andensinglen i en jævnbyrdig kamp mens Kasper vandt førstesinglen. Så var doublen igen afgørende men heldigvis var makkerparret mere klar denne gang og vandt i to sæt. Nr. 5 var ikke helt det vi kom efter men uheldet var ude og det er svært at gardere sig mod. Spanien vandt over USA i finalen og Østrig blev nr. 3.
Niels Thiesen og Per Krog udgjorde halvdelen af +85 holdet sammen med Peter Jessen (HVT) og Viggo Holm fra Århus 1900 (der i den individuelle turnering fik en bronzemedalje i +90!). 10 nationer deltog fordelt i tre grupper. Vi var kommet i gruppe med Tyskland og England. Tyskerne var som ventet for stærke og det blev til nederlag på 3-0. Niels og Per spillede dog et helt lige første sæt mod den tyske double. Englænderne var til at tale med: Viggo tabte andensinglen men Peter Jessen vandt førstesinglen. Niels og Per var meget tæt på i den afgørende double men tabte desværre tredje sæt i en matchtiebreak. Så var der 7-10. pladsen at spille for og som altid blev Irland slået 3-0 mens Canada var for stærke. Så Danmark blev en fortjenstfuld nr. 8. som med lidt held kunne have været endnu højere.
Kasper og Frans (og desværre ikke Claus) deltog også i den individuelle turnering ugen efter. Godt 80 tilmeldte deltagere i single. Begge tabte i 4. runde efter sikre sejre i de første runder. Frans tabte dog 6-1 i første sæt mod en spanier først og fremmest fordi han havde glemt sine briller! Claus måtte i katastrofeudrykning til vores lejlighed for at finde dem. Fandt de næstbedste (de bedste lå i bilen!!) og de var gode nok til at vinde de to sidste sæt. Frans tabte i 7-5 7-6 til sidste års amerikanske verdensmester Geoffrey Moore (seedet 2) mens Kasper tabte 6-4 6-4 til den senere verdensmester Jairo Velasco Ramirez der levede op til sin førsteseedning. Frans og Kasper deltog også i double hvor vi fik en bronzemedalje efter kvartfinalesejr over førsteseedede englændere og klart nederlag (i stormvejr i solidaritet med fredagsvejret i Danmark) til Velasco og Kolacek i semi.
Stadig en fornøjelse og se så mange mænd og kvinder i deres bedste alder spurte efter stopbolde som om de stadig var 60 år gamle….ældste deltager i år var australske Henry Young der er fyldt 100! Og gense og måske endda spille mod mange gamle grandslamspillere og endda top 100 spillere. Kasper tabte til Velasco (tidligere Columbia) som i 1982 var nr. 46 og bl.a. slået Connors og Edberg og ganske vist tabt til Ken Rosewall men alligevel… Paul McNamee – firedobbelt grandslamvinder i herredouble tabte i semi i +65 herredouble. Man mærker historiens vingesus..